I Rostved står der 6 træskulpturer. Herunder bliver de præsenteret. Skulpturene er opsat i forbindelse med et byforskønnelsesprojekt, i samarbejde med Rønde Kommune 2006. Figur nr. 6 skal ses "on location" da der ikke findes fotos af netop den.


Odin

Odin med den ene af sine to ravne på skulderen. Ravnene Hugin og Munin hvisker Odin i øret, hvad der sker i verden, så Odin er altvidende. Ravnene repræsenterer Odins tanke og erindring. Skulptur af Birger Holmgaard, af eg fra Vingstedcentret.

Thor

Thor kæmper med Midgårdsormen. Uhyret Midgårdsormen, det onde, omslutter hele verden. Thor fangede den med et tyrehoved som madding, og slog den ihjel med sin hammer. Skulptur af Birger Holmgaard, af eg fra Bregnet kirkegård.

Freja

Freja med sine to katte. Freja var kærlighedens og frugtbarhedens gudinde, efterstræbt af alle. Når hun var på rejse, blev hendes kærre trukket af to katte. Skulptur af Birger Holmgaard, af eg fra Bregnet kirkegård.

Trym

Jætten Thrym. Thrym stjal Thors hammer for at tvinge aserne til at lade sig gifte med den skønne Freja, men Thor fik ved list hammeren tilbage og slog Thrym ihjel med den. Skulptur af Birger Holmgaard, af eg fra Bregnet kirkegaard.

Loke
i Frejas falkeham.

Skulpturen er i privat eje
og kan ses i virkeligheden ved Plæneklipperservice.

Skulpturerne i Rostved