Rostved - en by i provinsen

Efterår i Rostved

Foreningens program for efteråret 2021:

5.10: Foredrag Big Bang og det usynlige univers

7.10: Fælles spisning og musik: HP Lange - blues og Gumbo mad -husk tilmelding på SMS til 23711849

12.10: Yngre med årene

26.10: Pandemier i de sidste 200 år

9.11: Den inderste kerne ( om jordens kerne)

19.11: Liv i Forsamlingshuset

23.11: Vores cellers saltbalance 

SPORTSPLADSEN ER ÅBNER FREDAGE KL. 18.00.

Rostved beboerforening afholder sportspladshygge med forskellige aktiviteter (rundbold, bueskydning, fodbold og hyggeligt samvær) hver fredag fra d. 7 maj og frem til d. 24 september, dog undtagen i ugerne 28-31 i sommerferien. 

Boden åbner kl. 18 og bålet vil være tændt, så der er mulighed for at lave mad over bål og spise sammen - alt foregår udendørs. Sundhedsstyrelsen anbefalinger og retningslinjer vedr. Covid 19 skal overholdes på sportspladsen.

Mvh

Rostved beboerforening.

  

 

 

Koncert med Blum og Haugaard i juni måned

Bliv medlem af beboerforeningen

Indmeldelse sker ved at betale kontingent. Mobilpay 98 36 96 eller på reg.nr. 9354 konto nr. 0001806381. (150 kr for husstande, 100 kr for enlige)
Støt vores forening og deltag i de mange aktiviteter, vi har i løbet af året.

Velkommen til Rostved Beboerforenings/Forsamlingshus hjemmeside

 

Rostved ligger på det sydlige Djursland

Der har boet mennesker her siden stenalderen og ud over dysserne, er der fundet jernaldergrave lige vest for byen og en hel jernalderlandsby på den anden side af Bjørnebakken.  

Rostved, som beskrevet bosættelse, opstod i middelalderen (ca.1200) og navnet er en sammentrækning af to ord.
Det gamle mandsnavn "Roir" og ordet "tved" der betyder skovrydning. Altså Roir's skovrydning.

Rostved som nuværende landsby er en by der er opstået rundt om, og ud af, servicevirksomheder i forbindelse med landbruget og skovbruget. Her var især smed og købmand/brugsforening vigtige parametre.  

I dag er Rostved en ganske almindelig landsby som så mange andre. I takt med samfundsudviklingen - og hestetransportens afvikling - er smedene, købmanden, postkassen, brugsen og andre virksomheder forsvundet og byen er blevet en by hvor mange nøjes med at bo. Der er dog stadig virksomheder i byen, hvilket giver en del liv på hverdagene.

Landbruget er stadig en del af hverdagen og byen ligger stadig "på landet". 

Der er samtidig ikke langt til motorvejen til Aarhus og det tager kun en god halv times tid i bil, så er man inde i Jyllands shoppinghovedstad.  

Rostved er i dag også en by man flytter til, hvis man gerne vil bo på landet, men ikke helt kan undvære det pulserende storbyliv i Århus, og gerne vil tage en vandretur på Kalø Slotsruin, efter behov. Der er ikke langt til skov og strand.


Rostved har et foreningsliv og borgerne i byen opretholder et vist fælles aktivitetsniveau året rundt. Rostved er en vækstby og de senere år er der bygget flere nye beboelseshuse. 

Vinteren 2012/2013 blev der etableret fibernet (lyslederkabler) til og fra byen. Det betyder hurtigt internet. Demed er byen godt rustet til fremtidens IT udfordringer.

Efter en større frivillig indsats, er der i 2014 etableret en ny aktivitetsplads(med bålhytte), til erstatning for vores helt nedslidte lege/aktivitetsplads.   

 
Der blev i efteråret 2011 lavet enegiforbedrende tiltag i forsamlingshuset. Projektet blev støttet af LAGmidler. Vi siger tak.

                                                                 LAG Djursland